Madelene

Sparlåga...

Kategori: Allmänt

Jag är så himla trött. Vill bara soooooooova.
Tror jag joinar lilla Molly en stund, det skulle vara skönt. :) Har en MASSA måsten jag borde göra som tex städa eftersom jag inte minns riktigt när det blev gjort sist. Bombnedslag oooo jaaa.
Igår va vi barnvakt till M och B kids. :) Det gick jättebra! Såg lite film, åt lite popcorn, försökte borsta lite tänder och läste godnatt sagor. :)
Hitills idag har jag plockat undan lite grejor, gått promenad med Molly och så va M, B och ungarna här en sväng.
 Ikväll är det kalas för min kusin Emelie blir hela 18 bast!:) GRATTIS!!! :)



GRATTIS EMELIE!! :) Jag diggar din mössa...hehe.. :)

Stockholm/ Formex

Kategori: Allmänt

Jag och Lotta kom hem till Storuman runt klockan 13.00. Borta bra men hemma bäst eller?:)
Vi har haft det bra i stora staden. Sjukt mkt rörelse och folk hela tiden. Men det är som mysigt med kontrasterna. Att bara sitta på en pub och kika på allt folk. :) Inge shopping däremot men just nu känns det lika bra. Utgifter och skulder så det räcker och blir över.
Formex var jobbigt men kul. Och vi tycker att vi har hittat en del grymma grejer och hittat andra saker som vi verkligen behöver till affären. :) Behöver jag säga att mässan var gigantiskt! Innan vi gått igenom hall A, B och C var man helt färdig och det tog en hel dag!
Flyga gick jättebra! Det är ganska kul! :) Som små pirrigt.
Vi hade lite missflyt med hotellet. Blev lurade på ren svenska tycker jag. Ett ghetto hotell på ett industriområde men ostädade rum och ofräscha toaletter samt duch i hallen utan lås. Say no more...det va mindre kul iaf.
Men förutom det har vi haft det super. Vi va och gick lite i Gamla stan igår och åt middag på en mysig resturang. Sedan gick vi vidare och kollade in slottet och fönstershoppade lite i centrum.
Fast stockholmare blir jag nog aldrig. Norrland i mitt hjärta. :)
Nu orkar jag inte skriva nå mer.. är sjukt trött. 

Tack för ihelgen eller veckan Lottis! :)

 A wind of change........?

Åh...

Kategori: Allmänt

Jag vill inte lämna lilla Molly Polly! Jag vet att hon kommer vara i supertrygga och bra händer men jag kommer ändå sakna min lilla valp. :/


The sweetest thing...

Stockholm

Kategori: Allmänt

Slutar vid lunch sedan hem och packa järnet! Jag är ju inte den bästa när det gäller sådan framförhållning som att packa. Och vad f*n ska jag packa!?!?! Kläder, vilka då !?! Är dö less på allt jag äger och har.
Vi hoppas på att hinna med lite shopping men som det verkar just nu kommer vi ha häcken full med att hinna kika igenom mässan och beställa grejer.
Men nån utgång SKA vi då hinna med. Är man i stockholm så är man. :)
Sen så ska vi ju flyga ner då. Och "världsvana" jag är ju inte så van med det. Jo jag har flygit 2 ggr men det va ett tag sedan och med betydligt större plan.Men det ska nog gå bra ändå... hoppas jag...
Ja vi kommer iaf hem till lugna, sköna norrland igen på lördag.
Så ni får ha det så jävligt alla ni som ska ut på fredag på hotellet. ;)

Take care!

Lumnien

Kategori: Allmänt

Där befann sig jag, tobias, robban och jenny  hela helgen. Och det va så himla härligt. Jättefint väder och allt. Vi slappa, läste tidningar, spela spel, eldade upp lite ris och skrot,åt god mat, mös med hundarna. Grabbarna fiskade men fick bara en liten stackare på kroken.
Tobias började prata om att fräscha upp stugan och det tycker jag känns kul. Inreda och göra om är skitkul!:) Så jag har en massa ideér just nu. Köpte lite nya ljuslyktor dit idag på jobbet.
Så nästa gång vi drar dit blir det nog lite mer pyssel än slappning. :) Ni kanske vill följa då också J och R?;)
Men först ska vi nog försöka göra klart hallen här hemma. Tapetsera, måla och fixa lysena och golvet.
Och Molly hon bara växer så det knakar. 10 kg va det igår. I veckan ska vi till vetrinären för spruta och så ska jag be att dom kollar hennes nos för hon snorkar mer och mer som en gris och jag vet inte vad det kan bero på?
Det har då gått bra för henne att vara ensam idag. Märkets knappt på henne alls. Skööönt. :)
Nu ska vi strax ut på promenad för nu är det fullt av bus i kroppen på henne.

Lite bilder...

       

blogg.se har försämrats!

Kategori: Allmänt

Helt värdelöst att dom har tagit bort funktionen där man kunde söka efter lokala bloggare! Hur ska man nu hitta åt dom om man inte minns adressen??
Va hemma efter kl 3 och kikade till Molly som då varit själv i 1½ timma. Det gick bara bra, hon sov när jag kom hem. Ska bli kul att se om hon sovit när jag slutar för dagen också.

Home again.

Kategori: Allmänt

Ska skriva om helgen ikväll. Den va kanon! :)
Ska bara säga att vi är hemma och idag ska Molly vara ensam hemma för första gången för nu jobbar vi båda 2. Vi har ju övat så vi hoppas att det ska gå fin fint.
Hörs ikväll.

AJ!

Kategori: Allmänt

Kom just hem från Barsele.
Fick just en migrän attack så jag tror jag går och lägger mig. Känns ungefär som en häst sparkat mig i pannan. Ber en bön att jag inte ärver morsans elände med detta.
Imorn drar vi till skogs. Kan bli svår nådd men det ska bli mysigt att sitta i en koja i skogen. :)
Natti..

Extreme makeover efterlyses..

Kategori: Allmänt

Huvva har en mindre smickrande dag idag! Vill bara gräva ner mig en grop typ.
Flottigt hår, inget smink,ögonbryn som inte träffat pincetten sen gud vet när,  sunkiga kläder + att man känner sig allmänt fet och otränad!
AHHHH!!! Hatar såna här dagar!
Näe extreme makeover skulle defenitivt sitta fint känns det som.
Så nu har jag klagat av mig. Men det känns inte bättre iaf.............................

Grå väder

Kategori: Allmänt

Ursch när var sommaren och varför är hösten redan här?? Jag tar gärna lite mer sommar tack! Vi bor ju faktiskt relativt långt norrut och vintern är låååång här. Men iof inte så tokig den heller. :)
Länge sedan jag skrev nu. Hm.. helgen va kanon! Den bestod av korvgrillning, film, hundmys och hundbus och en båttur till holmen i home sweet home Barsele. :)
Molly åkte båt för första gången ihelgen. :) Det gick superbra, hon sov stundtals på vägen tillbakas så hon va rätt avslappnad. Och så fick hon bada lite, inte lika varmt som vattnet va i Säbytorp dock men ändå. :) Så fort hon blev blöt va det järnet upp på stranden och tok rulla sig i sanden. Så hon va allt annat än ren. :)
På onsdag nästa vecka lämnar jag och Lotta hus och hem och flyger till huvudstaden. Vi ska gå på Formex, en jätte stor mässa för present, kontor, scapbooking osv. Blir kul! vi lär nog hitta en massa NYA leverantörer till affärn. :) Sedan ska vi nog klämma in lite shopping och kanske nån drink när man ändå är där. :)
Shoppingtips någon?? Jag är ju inte så hemma i den där stan..
Det suraste är väl att jag missar Höstglöd på hotellet nästa vecka.. men men.. det kommer fler år och Stockholm måste ju vara mer värt än en kväll i Storuman. :)
I helgen som kommer kanske det blir en fiskeresa hela vägen upp till Lumnien. :) Mysigt! Jag hoppas inte det regnar bara.
Tobias har börjat riva ena väggen i hallen. Han ska bygga en grind till sovrummet som man kan fälla in i väggen så att den inte syns när den inte är stängd. Ja inte lite avancerat heller. Men det va ju hans idé så. :) Meningen är att Molly ska vara där inne i sovrummet när vi inte är hemma och hon blir ensam nån timma.
Nä.. nu måste jag slita mig. Får se vad kvällen bjuder på förutom tvätt och städ och Molly. :)

       

Molly 10 v.

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva lite om hur det går med lilla Molly. Hon är hemma med husse (Tobias) hela dagarna nu när jag jobbar. Det går tydligen bra. Dom försöker uppfostra varandra. :)
Men igår när jag ringde hem va han arg på Molly för att hon vägrar lyssna på han när dom är ute. Och det har jag också märkt att det är mycket annat som är roligare när man är utomhus än att lyssna på matte och husse. :) Men inomhus går det hur bra som helst.
Ska bli kul att gå den där valpkursen med henne som börjar i september. :) Jag hoppas det går bra för oss och att vi får lära oss mycket båda två.
Läste på Specs ( Mollys bror) hemsida att dom tvingats byta foder pga klåda. Jag har tänkt på att Molly kliar sig men jag vet inte om hon gör det onormalt mkt. Hm.. måste hålla koll.
Bilåkandet går jättebra nu. Hon ligger oftast i sin bur och sover.
Att gå i koppel går också jättebra. Helt klart över förväntan. MInns pappas hund Piri när vi skulle lära hon det, vilken cirkus.
Hon sover hela nätterna och gör sällan ifrån sig inomhus. Oftast har det berot  på att vi har missat att ta ut henne snabbt nog.
Hon ääääääääälskar katterna och Dakira. Katterna är inte lika förtjust i Molly utan springer mest undan. Men med Dakria får hon busa. Nästan för mkt för Dakira säger aldrig ifrån hur mkt än Molly biter hon i öronen tex så vi brukar få gå in och avbryta så inte stackars Dakira ska bli piercad överallt. :)



Lilla kärleken.. :)

Hotelltips?

Kategori: Allmänt

Hotell i Stockholm. Centralt och billigt. Tips någon?:)

GRATTIS!!

Kategori: Allmänt

Grattis lillebror som fyller 20 år idag!! :) Love you!!





Facebook

Kategori: Allmänt

Haha, gick in på Facebook nyss. Glömmer ju jämt bort den! Hade visst 6 vänförfrågningar! I suck! :) Är ingen bra facebookare minnsan. Går in, kollar folks bilder och blir less.
Undra varför jag ens har kvar den? :)
En kvart kvar av jobbdagen sedan hem till Tobias, Molly, Tussan och Gustav. Och den största av allt..... tvätthögen! :/

Bilder

Kategori: Allmänt

Här kommer lite smått och gott från senaste veckan. Orkar inte ladda upp så många bilder.. :)
   

 

Första jobbdagen gick bra. Kommer ha tok mkt göra hela veckan känns det som.Flytta om, skylta om och snygga till det. Men det är kul egentligen!
Ikväll har det varit loppis med brudarna och te tajm hos Mysan. Molly va självklart med. Det går mkt bättre att åka i buren i bilen nu. Hon sover mest där och det är så skönt. :)  
Ja en kort update.
Ha de!

Söndagkväll

Kategori: Allmänt

Vilken helg. Som en berg och dal bana.
I fredagskväll hade vi kräftskiva jag, mysan, jessi och erik. Trevligt med drinkar, spel och goda kräftor. Avrundade på 3:an men det va inte så mkt att hänga i julgranen så sedan blev det sängen. Lilla Molly Polly va hemma med husse och hade det bra.
Igårkväll va vi bortbjudna på fest hos Tobbe så då fick Molly vara hos "farmor och farfar".  Det hade tydligen gått kanon bra och dom hade haft det jättebra.
Jag hade tagit på mig rollen som chaffis igår så jag va lugn. Och hade det riktigt trevligt tills allt spåra ur.
När det gäller sprit kan fan vad som helst hända. Det sluta iaf med sjukan and end of story. Jag tänker inte säga något mer för då blir det bara fel. Ventilera sig kan man göra någon annanstans än i en offentlig blogg i Storuman.
Annars är det jobb imorgon för min del...pjuhh. Men men.. det ska nog gå.
Ikväll va vi på go middag och film hos Robban och Jenny. :) Riktigt nice.
Och Molly hon växer som ogräs. 7.2 kg tror jag det var idag minnsan. Ska slänga in några bilder på henne snart igen.
Näe.. det va nog allt. Hade kunnat skriva 100000000000000 ord men jag skiter i det.

Tack för det ni sa igår tjejer... love you.

Hey you..

Kategori: Allmänt

Sista veckan av semester. Det känns ju lite blandat. Lite skönt att veta att man har ett jobb och att pengar rullar in. Lite jobbigt att semestern gick så satans fort och att det är läääääänge kvar till nästa. Dessutom hade jag gärna varit hemma med Molly längre. Men men.. nästa vecka ska Tobias vara hemma i 2 veckor och jag ska knega.
Igår lastade jag, My, jessi och alla hundar in oss i BMW och drog och grilla korv vid vattnet. :) Det va mysigt och hundarna tyckte nog det va kul. :)
Annars har vi det bra. Molly och jag har gått i koppel lite varje dag och det går jättebra. Jag tycker att man ser att hon har vuxit sedan förra veckan och vi vägde henne i förrgår och då hamna vågen på 6,1 kg.
Hon är klok våran lilla skrutt och lättlärd när hon vill.
Va förbi Jenny och Dakira en sväng idag och Jenny hade köpt färg och lånat hem lite tapetböcker. Konstigt det där, när nån annan börjar göra om hemma blir man själv så jäkla sugen. Men jag vet bara inte vart jag ska börja? Kök, hallen, datarummet eller toa? Ja toan kan jag ju utesluta på en gång. Sen så kan man ju önska att man inte hade födds med tummen mitt i handen också.
Nä.. seriöst nu måste jag städa, man blir så oeffektiv av att vara ledig. :)

Sovstund

Kategori: Allmänt

Molly ligger och sover så då passar jag på att uppdatera lite. :)
Det går bra med lilltjejen. Hon har lärt sig några kommandon och så prov gick vi i koppel en sväng längs vägen idag och det gick kanon bra. Hon lunka hur lugnt och fint som helst efter mig.:)
Åka bil är däremot ingen höjdare längre tycker hon. Det gick kanon på hemresan i 80 mil men sedan dess är det stora protester så fort vi startar bilen. Men efter ett tag blir hon tyst och lugn. Lite märkligt?
Hon har även blivit lite hårdhänt när hon vill busa. Inga försiktiga nyp längre. Husse fick smaka ett sånt på kinden idag och det va inte populärt. Men vi hoppas hon lär sig av sina misstag.
Annars har jag bara en vecka kvar av semestern. AAAAAAAAHHHH! Ångest! Det har varit så himla skönt att vara ledig utan att ha några krav eller jobbtider att passa.


Sleeping beauty under mamma filten.. :)

We´re leaving...

Kategori: Allmänt



Här hittade vi Tussan och Gustav nyss. Dom är visst i flyttartankarna.. :)


Finaste tjejen...


Molly och hennes favorit katt Tussan...


Molly och Dakira sover. Molly tycker om att sova överallt utom där man bäddat åt henne. :)

Kärlek..

Kategori: Allmänt

        
Vackert..                             Det fanns såna där.. :)    En bro               Älskling badar                En turkos bäck
     
Vackert...                           Varning för troll      Trollstigen                         En del av utsikten       Mysig väg va.. :)

Jag lovar att jag skrek..      Dom lever och det fanns gott om dom. :) och kossor.

   
  
I bilen                                Matpaus                             Husse är mysig     Molly är sötast. :)


Ja det va från en kamera och en mobil iaf. Har en massa bilder kvar på min och det fotas hela tiden här. :)
Annars så går det kanonbra! Gustav är lite rädd för henne fortfarande och fräser lite åt henne. Tussan springer mest bara undan och det tycker Molly är kul. Igår kväll fick sig Tussan ett nyp i svansen när hon sprang iväg minsan. :)
Igår va en fullspäckad dag för lilla Molly. Hon fick träffa en massa folk som kom förbi och ville se henne. och så fick hon träffa Dakira och se Rasmus och Attie. Men fast det blev så mycket verkar det gå bra. Hon är hur lugn och trygg som helst. Hon sover bra, äter bra och busar bra. Hitills är det bara en liten pöl inomhus men det kommer väl det med. :)
Idag har vi varit hem till byn och hälsat på mamma och pappa. Hon fick även träffa deras finspets Piri.
Piri är inte så van andra hundar så hon blev alldeles nipprig och tillslut blev Molly less på hon och morra åt hon. Men det gick då bra iaf.. jag tror hon tyckte mest Piri va konstig som sprang runt och gnällde hela tiden.
Just nu ligger hon och Tobias och sover.
Vi hörs!