Madelene

We are home!

Kategori: Allmänt

HEMMA! Äntligen! 320 mil bil på en vecka sätter sina spår vill jag lova! Men det har varit så himla härligt och jag vet knappt vart jag ska börja! Eller jag börjar där resan började. :)
Vi åkte till Skellefteå och besiktade bilen. Jag hann med lite snabbshopping även om jag missa hälften av affärerna.
Sedan vidare mot fjällen och stugan. :) Tärnamarknaden, stugmys och räcer båts åkning kan det sammanfattas med.
På söndag drog jag och Tobias till Norge och började våran resa ner mot Kil.
Efter att ha tullat några ggr och Tobias svurit lika många över hur jävla snål norskarna är hamnade vi i Trondheim. Hittade inget billigt nattöppet boende så vi körde en bit till och hade turen att hitta en nattöppen camping som inte rånade oss på alla pengar. :) Jättefin stuga va de!
Dagen efter bar det av mot Trollstigen! Och vilket sagolandskap! Man va helt chockad!! Höga berg, turkost vatten och lummigt grönt överallt! Trollstigen va något alldeles extra det med! En smal väg som slingrar sig rakt upp för ett berg! Vi va livrädd och de va folk överallt! Men det va tok fint!
Det tog över 7 timmar att köra 20 mil! men det va det värt för det va så himla fint.
Men finast av allt var nästan en stad som hette Geirdanger (stavning?). Sepentin väg upp och ner till staden. Omringad av höga berg och en turkos fjord. Dit vill jag igen..
Efter många om och men och en motell natt på 4 timmar va vi ute ur Norge och i Kil. :)
Det va så kul att träffa Marita och Klas och Thea! Och alla valparna! Och våran egen ögonsten även kallad Molly. :)
Vi blev bjudna på fika och sedan gick vi och badade med alla valparna. Och bara det va en upplevelse i sig. :)
Efter att vi varit där hela dagen åkte jag och Tobias in till Karlstad till deras lägenhet som vi fick låna. Vi fräscha till oss och gick ut och åt kanske den godaste pizza vi någonsin ätit. Mmmm...
Sedan blev det en snabb rundtur i stan innan vi for hem och sov.
Så imorse va det dags.. jag va så nervös! Kunde knappt somna igår. Vi kom hem till dom och fikade lite. Marita gick igenom några sista grejer och sedan åkte vi. Jag höll på börja grina när vi skulle fara.. Marita fällde någon tår och jag vet ju hur det känns eftersom pappa har kennel.
Resan hem då. Den gick kanonbra! 80 mil och hon pep bara lite i början! Resten av tiden har hon antingen sovit eller suttit i någon av oss knä och myst. Vi stannade säkert 10-12 ggr för mat/lek/pink/bajs pauser.
När vi har stannat har vi haft henne lös och hon följer en hela tiden när man går. Hon svarade även ganska bra på när vi lockade på henne så det känns ju positivt än så länge.
Vi stannade för en paus utanför Dollarstore i Sveg och då kom en liten kille på kanske 2 år fram till henne och hon blev överlycklig! :) Så hon verkar väldigt barnkär.
På en annan paus vi hade utanför Strömsund i en grusgrop började hon vädra något mot skogen. Sedan skällde hon till och morrade mot det. Jag blev lite skvätten och skyndade mig med henne till bilen men man måste iaf säga att hon är grymt modig. :)
Oj långt inlägg.. och svammligt. Det kommer säkert mera imorgon.
Tusen tack Marita och Klas för allt om vi glömde säga det! Ni är guld värda!
Nu ska jag se om husse och Molly somnat i soffan. :)

Och jo.. Molly och katterna är inte bästisar än men det kommer nog snart. :)

Slänger in lite bilder imorn.

Godnatt!

Bye bye!

Kategori: Allmänt

Off we go! Först Skellefteå för att besikta bilen, sedan stugan och på söndag morgon börjar vi rulla ner mot Kil. När vi kommer hem har vi en liten valp utan namn med oss. :)
Det känns så pirrigt! :)
ha det bäst alla!
Vi ses!

Hosta

Kategori: Allmänt

Vad hjälper mot hosta? Håller på bli galen! Det är alldeles tjockt i bröstet och jag hostar hela tiden!
finns det nått bra på apoteket eller någon bra huskur??
Help please.. :)

förkyld IGEN!

Kategori: Allmänt

Vaknade imorse och va förkyld IGEN! Kul att va det 2 ggr på sin semester! NEEJ!
Så idag är det inte många knop här. Tvingade Tobias att fara och köpa lite Ben and Jerrys åt mig så jag har suttit och mumsat på det och sett gamla avsnitt av Dolce Vita med Emma nånting.
Hade tänkt ta tag i min påse med kort som bara ligger och skräpar men har inte bestämt mig om dom ska scappas eller om dom bara ska in i vanliga album? I-lands bekymmer.. :)
Mm... that´s all folks.. :)

Rensning

Kategori: Allmänt

Har varit en riktig "housewife" idag. :) Japp det är sant! Städat, kokat rabarbersaft, rensat ut lite rat och varit och lämnat på Loppan i långsjöby. Jävligt märkligt, 22 år och redan har jag så mycket rat. :) Men mitt rat kan bli någon annans lycka.
På Loppan träffa vi på Sofia och blev bjudna hem till dom på tårta. Patrik fyllde 20 idag. :) Brosan och Hanna va också där så det blev någon timmas surr där.
När vi kom hem kom Robban och Jenny förbi en sväng. Lite mer surr och poff så är klockan snart halv 2. :)
Om en vecka är det full fart här hemma med 2 vilda katter och en vild hundvalp. :) Känns lite pirrigt men det ska nog gå bra hoppas jag.
Nu ska jag sova.. zzzz...

Min kärlek!

Kategori: Allmänt

Här är hon! Min kärlek! Hon är så fin! Vi längtar så mycket och nu är det inte länge kvar! 



Bilden lånad av http://www.snapshots.webb.se/

Vi har fortfarande inte bestämt något namn till henne. Finns många fina namn. Men hennes kennelnamn är iallafall Ledyba.

Annars är det ledigt och skönt här. Jag, tobias, brorsan och hanna har varit i stugan hela veckan. Vi tog en roadtrip upp till den nybyggda tunneln och hamnade tillslut i Mo i rana. Tog en fika där och åkte sedan hem till stugan igen. Av det lilla man hann se av Norge ser det fint ut och så har dom min favvo godis "Söppeldynga". :)
Sen så har vi grillat korv, spelat spel, målat på vedbon och bara haft det bra.
Just nu är jag solo. Tobias är och monterar fast draget på bilen. Verkar inte va det lättaste. Hitills har det tagit 3 timmar bara att plocka lös alla delar.
Men men.. får väl se vad kvällen har att bjuda på. Blev då ingen Åsele marknad iår. Inte så kul att gå på marknaden när man är mer fattig än på länge...
Nä det va en kort update om vad jag gör.
Ses.

Saturdaynight

Kategori: Allmänt

Nyss ätit lite grillat. :) Och sitter nu och suger på mina Filidutter (godis).
idag va vi till Barsele på ett litet äventyr. I Barseleberget har försvaret haft mycket hyss för sig i ca 50 års tid. Hemligtstämplat och allt så det är inte många bybor som varit inne och sett hur det ser ut förutom dom som jobbat där. Men nu när försvaret har lagt ner sin verksamhet där och Storumans Plastindustri m.fl flyttat in så var det idag öppet hus för alla bybor.
Och det är verkligen ett gigantiskt bygge det där! Hur stort som helst, men tunnlar, stora salar och gångar åt alla håll och kanter. Jag skulle tro att det inte skulle dröja så länge innan man var vilse där inne. Det som förvånade mig mest är ändå hur modernt det är! Visst finns det gamla grejor kvar men jag hade föreställt mig mer grå sten, mörker osv än vitmålade väggar och tak, matsal, över 30 toaletter osv. Så det va spännande! Sedan när vi kom hem kom farfar förbi en sväng och han har ju jobbat där i många år så han kunde en massa roliga historier om fastkörda stridsvagnar i berget osv. :)
Annars är det skönt att vara ledig. Ikväll får vi se vad som händer. Det va prat om öl på uteserveringen utanför Kitas men det va ju inte så taggande väder ikväll direkt.
Nu muttrar Tobias över att jag sitter vid datorn.
Ses!

Update

Kategori: Allmänt

Här är det också semester. :) Inte orkar man blogga hela tiden när man är ledig heller. Nä det finns roligare saker att pyssla med. :) Min första riktiga semester dag och det känns kanon!
Idag har vi sovit länge eftersom vi båda är förkylda, klippt Tobias hår, gjort lite andra ärenden, klippt gräsmattan (halvt iaf). Tobias va nyss och shoppa en grästrimmer som han håller på inviger för fullt. :)
Strax är det middagsdax i Kyrkberg. :)
Helgen va bra! Åt tårta som aldrig förr. :) Nisse fick en grym moppe/motorcykel i födelsedagspresent av oss alla. tro mig han lär synas ute på byn.. hehe.
Annars har jag det mest bara skönt. Får se hur det blir med utlandsresan i sommar. Det kommer ju en höst och en vinter också då det kanske är mer lägligt att resa bort en vecka utomlands än nu rent ekonomiskt. Det finns så mycket att göra på huset i sommar och så lite pengar (för min del iaf) just nu.  Sen ska man ju hitta både katt och hundvakt då i höst/vinter men det är en annan femma.
På tal om hund så längtar jag så mycket efter lill tjejen. :) Jag har planerat in så mycket bra som vi ska kunna göra tillsammans lillgumman och jag. :)
Nä.. nu ska jag dra.
Vi höres!

4 timmar

Kategori: Allmänt

om 4 timmar går jag på min första semester! i 5 veckor ska jag vara ledig och det känns underbart! :)
Solen steker ute och nu vill man bara bli ledig så man kan ligga och sola nån dag eller två.
Utlandsresan är inte spikad än. Tobias har gått och blivit tok förkyld så det är ju inte så skoj att fara då. Vi ser väl hur det blir när han blivit frisk. Men det skulle vara grymt skönt att fara och spännande med tanke på att jag ALDRIG varit på någon solsemester förrut, så det är på tiden. :) Barcelona mitt i vintern räknas inte som solsemester. :)
Idag fyller pappa år så ikväll blir det tårta hemma i byn. Imorn blir det ännu mer tårta för då är det kalas för Nisse som fyller 60 år ihelgen.
igår va jag och Jenny uppe till hundkällaren och shoppa lite. :) Dom har mkt roliga grejer där. Blev lite leksaker, matskålar, halsband och hundgodis. :) Jag lääääängtar efter min lilla valp och dom har lagt ut lite nya bilder på hemsidan idag!:) Dom växer som ogräs! :)
Ska bli så kul när det är bestämt vilken valp vi ska få köpa.. :)

Nä.. nu ska jag gå.
Hej..

Tradera!

Kategori: Allmänt

Om en vecka

Kategori: Allmänt

Sitter jag kanske på en solig strand med en drink i handen på betydligt varmare breddgrader. OM allt går som vi vill och vi känner att vi har råd. :) Så jag klagar inte. Jag hoppas att det blir av! :)

Igår va det minigolf med brorsan, hanna, manne, emma och tobias. Jag och broder åkte på smisk och hamnade på delad sista plats. :) hehe.