Madelene

Jobbig dag!

Kategori: Allmänt

Började imorse. Halvsen till jobbet. Går ut och har fet punka på cykeln! Va ju bara att trava.
Sedan så har vi stopp i avloppet här hemma så man kan inte gå på toa/duscha m.m. Jättejobbigt! Tobias ska försöka få hit nå gubbar från kommun imorn för det verkar vara ute på gatan det är stopp.
Va på sjukan idag i ca 2 timmar. Fick en knöl på smalbenet igår som gjorde ont och sedan har det svällt upp och är alldeles varmt och rött. Jag har inte ramlat eller blivit stucken av nått så dom på sjukan var orolig över att det var en blodpropp så jag fick fara upp akut. Dom tog lite tester och klämde och kände men det verkar inte vara någon blodpropp iaf. Och det är ju en lättnad! Blev lätt illamående när dom sa det i telefon innan jag hade varit där och fick jordens största ångest!
Hur som haver ska jag dit imorn igen med min mystiska knöl.
Sedan så håller vi på göra om på affärn så det va världens kaos där idag. Tur vi hade stängt! Men jag fick ju som sagt lämna dom idag och det har jag lite dåligt samvete över. :/
Annars är Molly hos mamma i hennes stuga så det är som tyst här. Men hon har det bra. :)
Imorn ska jag på Loppan och lämna lite mera bohag med Jessica. Både mitt och mammas. :) Det är som en befrielse att bli av med sitt rat och köpa nytt. ;) Ska anfalla Barsele nån kväll för där har jag grejer!

Sita, du har det nog bra där i hundhimmeln med Aksi, Rajo, Ronja och Aya. Skäller säkert tjäder som aldrig förr och snor allas mat som du brukade göra. :)
Men du fattas oss alla..

Söndagen den 28 september 2008

Kategori: Allmänt

Det gör ont. Tårarna rinner och jag vet inte riktigt hur jag ska skriva.
Hejdå Sita.. Även om det är tungt att skriva så var det nog bäst det här för dig. Du hade ont och inatt blev det bara värre sa mamma.
Jag kommer aldrig glömma dig Sita.

Out of words................

Hundträning

Kategori: Allmänt

Jag och Molly kom nyss hem från en heldagskurs med hundtränaren Kia. Vi var ett gäng på 9 hundar med hundägare som har hållit på sedan klockan 9 imorse med pauser för lunch osv. Intensivt men otroligt lärorikt! Det känns verkligen som hon vet vad hon pratar om och man fick en hel del bra tips. Fast just nu minns jag inte nått måste nog smälta det i nån dag först.
Vi har tränat stadga, tolerans, koppelträning, inkallning, kontakt, passivitet och hundmötesteknik. Behöver jag nämna att en liten tjej ligger och sover nu?:) Helt utslagen.. :)
Molly var minst på kursen och det märktes väl ibland men oftast va hon jätteduktig tycker jag.
Nu blir det snart middag på Vallnäs kiosken sedan kanske Lycksele. Eller Jennys soffa om jag inte orkar. :)



En liten Molly på Säbytorp.. :)

Telia

Kategori: Allmänt

Hate it! Ringde en snubbe i somras och packa på mig SMS till alla. Skit bra ,ge mig det då tänkte jag och tänkte inte så mkt mer. Fick räkningen idag. 645 :-! Jo tackar! AVBESTÄLL NU!!
Men att avbeställa skiten va ju inte det lättaste. Har suttit och surfat på Telias hemsida i en halvtimma men tillslut hitta jag det. Suck.. jävla krångel. Men är man dum så får man skylla sig själv. :) Betala 99:-/månad för enbart gratis sms är jag inte sugen på.
Jag måste sluta falla för alla dessa snackade försäljare. Första anledningen till att jag har Telia numera va ju den där snyggingen på ICA. Hehe.. :)

Duktiga tjejer!

Kategori: Allmänt

Jag och Jessi har varit på gymmet ikväll och slitit arslena av oss. :) Vi har varit så duktiga så. Nämen det va skönt att fara iväg, speciellt nu efteråt. Fast man kände sig lite som en borttappad turist där ibland men kartan (träningsprogrammet) i högsta hugg. :)
Innan det var jag och Molly och kikade på mammas stuga. Den har verkligen blivit kanon mysig och läget sedan dom flytta den är 100 ggr bättre. Molly hade det jätteskoj och va och utforska runt stugan. Hon ska nog få följa mamma dit och sova över någon gång. :)
Håller på försöka övertala Jessi att följa mig till Lycksele på lördagkväll och parta loss lite. Jag har en massa skor som längtar efter att få bli dansade i och det va så länge sen jag va på bolaget att jag inte ens visste att dom håller på bygga om.
Lyssna på den här låten Jessi och tänkt hur kul det kommer bli! När ska man annars få fara ut i Sunkuman?:)


Ps. Nu har vi börjat slänga ut scrapbooking julgrejerna på affärn för alla julkortsmakare. :) D.s


Bra "gjort slut" låt..:)

Kategori: Allmänt

Pink senaste är en bra "gjort slut" låt. :) Sådär lagom fräck, aggresiv och bra. :) Om jag skulle bli dumpad skulle jag spela den. Jämt! :) Kanske lite knäppt att tänka så men ändå..

Bilder

Kategori: Allmänt

Köpte en grej på jobbet idag så nu funkar det att föra över bilderna från kameran iaf. :) Men mysteriet med min kamera är fortfarande inte löst. Ska jag måsta köpa en ny? Iof så är det ju ingen sorg för jag vill ha en ny och bättre men det svider i kassan av såna där hemska utgifter. Sen är man ju inte alltför hemma i teknik djungeln.
Helgen var hyfsat bra. Ja den va bra så länge jag inte tänkte på en del grejer bara.
Började scrappa igen efter mitt "lilla" uppehåll och det är så kul igen. Men samtidigt ser man ju bara återigen vilka grejer man saknar. Pjuhh dyrt.
Sedan va ju jag och Jessi på "secondhand" på söndagen och fynda lite. :) Helmysigt. Efter det for vi till Hembygdsgården och fika medans hundarna lekte av sig lite. :)
Igår va det måndag och det va väl som alla andra måndagar ungefär. Men på kvällen va Anja och Robert förbi på lite surr och fika. :) Jag tror jag lyckades värva ännu en scrappare.. haha. :)
Efter dom farit for jag till Jessi och där satt vi och pyssla. Hon måla ( som hon är sjukt jäkla bra på för övrigt) och jag scrappa. :)
Hon har skaffat gymkort den hurtbullen så nu måste nog jag ta tag i mig själv IGEN! Men lovar då inget men jag ska iaf börja försöka och det är ju bättre än inget alls.
Sen är det en massa andra grejer som jag inte kan säga och det är så jäkla kul för nu blir säkert nån nyfiken. Men haha säger jag bara. :P
Jo vi va ju på hundlurs ikväll jag och Molly bus. Det börja värdelöst med att hon sket fullständigt i mig men innan slutet gick det mycket bättre och när kursen va slut får den som sitter finast gå hem. Och Molly vann. :)
Nämen hon är en klok dam. Så lillgammal på nått vis. Det känns som Molly är den bästa första hund man kan tänka sig än så länge för hon är rumsren så gott som (förrutom en olycka i morse), har hitills inte bitit sönder något, klarar sig fint ensam hemma i några timmar och är snäll och glad jämt. :)
Nä gud va mkt tjatter, jag skulle ju bara slänga upp några nya Molly bilder.

Enjoy!
      

.............

Kategori: Allmänt

Ja vad säger man om det som hänt/händer? Det är jävligt tragiskt, sorgligt och hemskt. Jag ser just nu bara mörker och kan inte förstå hur det ska kunna ljusa igen? Men samtidigt kanske det är bäst så? Det är ju inte så att det inte har försökts.
Caught in the middle.

Oj oj!

Kategori: Allmänt

Blev bara så där grymt partysugen! Det va så länge sedan! Hm...? Kanske man ska fixa "barnvakt" och se va de här stället har att bjuda på? ;) inte mkt förmodligen men en drink i goda vänners lag är aldrig fel eller hur. :)

Brittan kan det där med partymusic.
Brittan- Radar

I´m back!

Kategori: Allmänt

Tog ett litet uppehåll i bloggandet där. Vem orkar skriva varje dag jämt och ständigt? Inte jag, finns så mkt annat att göra. :)
Iaf så idag har jag jobbat en stund, sedan gick jag och Molly till hennes "farfar och farmor". Jag lämnade henne där och mötte Jessi, erik och johan på akkan för en fika. :)
Kom nyss hem och tänkte ta tag i hemmet och maten tills Tobias slutar kl 18.00. Sedan får vi se vad kvällen har att bjuda på. Förmodligen blir det nog en film med Jessi och Erik. :)
Imorgon ska jag och Jessi på loppis, eller second hand kanske låter trendigare?:) Ska se om jag hittar några fina grejer till stugan. Är som sagt helsåld på lantlig stil nu. :)
Ja.. vad mera? Orka inte skriva nå mer nu. ska se om jag får in nån bild istället.

Ha de!
Hm..det funkar inte! AHH! Hatar teknik tjafs!


Lantligt

Kategori: Allmänt

Sitter och inspereas på olika sidor. Har fastnat för den lantliga stilen. Hur mysigt är det inte?:) Jag vill nog inte ha det här hemma än men i stugan kan man nog kanske smyga in någon sån detalj. :)

Måndag igen då

Kategori: Allmänt

Har haft en härlig helg med undantag för en tråkig nyhet.
Vi har varit i Lumninen hela helgen och haft det superbra! Molly har varit lös och sprungit in och ut nästan hur hon har velat och katterna har också varit ute några svängar. Men stora skogen är lite väl läskigt för 2 innekatter så dom var mest inne i stugvärmen och mös.
Tobias har kapat ner en massa ris och eldat upp och jag har pyntat med lite nya ljuslyktor och börjat vitbetsa träpanelen. Men vilket arbete det är! Pjuuh det kommer ta lång tid innan det blir klart vill jag lova.
Vi var även ute med båten en sväng i lördags kväll men det blev ingen fisk. Kanon väder hela helgen också. Är riktigt fint när solen lyser och alla träd är röda, gula och orange. :)
Har en massa bilder på telefonerna som jag kanske för över ikväll. Min riktiga kamera är som sagt på vift. Börjar bli lätt orolig över den.
Den tråkiga nyheten var att farbrorn som hyr av oss dog i lördags. Han var jättesnäll och var alltid så glad när man pratade med han. Så det är tråkigt.
Blir tvära kast i det här inlägget känns det som. Nu till nått annat. Vi har upptäckt att lilla Molly gärna är kaxig och morrar samt reser lite ragg när hon möter okända hundar. Det känns ju inte kul för vi vill ha en glad hund som inte är varken människo eller hundelak. Vad gör man? Någon som har ett bra tips? Vet inte om det är någon fas för hon verkar även ha blivit rädd för mörket.
Nä nu ska jag ut och putsa några fönster. Man ser ju knappt ut genom dom och då är det illa.

Lumninen

Kategori: Allmänt

Nu efter jobbet far jag, tobias, molly, tussan och gurra till Luminen. Vi ska vara där hela helgen och pyssla. Jag tänkte till och med ta med mig lite scrapbooking så jag kan göra det om jag vill. :)
Men mest troligt är det fullt upp med allt annat först. 1000 grejer att göra innan vi far. Vi måste in på Teab för vitbets och penslar.
Sen så hade det varit kul om min kamera kunde dyka upp så att man kan dokumentera helgen. :)
På tal om nått annat så tror jag att jag ska försöka få tag i Potoshop nånstans. Verkar ju skitkul om man kan det att greja med bilderna. :)
Nä ha en bra helg nu allihopa!
Kram!

Sniff

Kategori: Allmänt

Det sa bara sniff, sniff hela dagen. Jag och Lotta har gått och luktat hela dagen på alla mysiga ljus från Klockargården vi fått in på affärn. Finns i alla möjliga sorter och man blir alldeles salig av vissa av dofterna. :)
Ska nog köpa på mig 1 eller 2 till helgen för det finns inget bättre än höst och ljus. :) Mys....

Ny design!! :D

Kategori: Allmänt

En super gullig och duktig tjej fixade en ny design till min blogg ikväll! Snygg va!? :)
Jag är hel nöjd! Stort tack till dig!!  http://kickans.blogg.se/

Min farfar är grym. :)

Kategori: Allmänt

Alla som känner min farfar vet hur kul han är och hur bra han är på historier från Barseletrakten. Han har nog en av kommunens bästa minnen för sin ålder utan tvivel. Han minns det mesta helt enkelt.
Brorsan va där och hälsa på igår och då fick han höra denna. :)

En av många historier ifrån farfar. "Du vet björn hadd som ett stråk han bruke spring där upp vid nordlia*. Bamse* spåra han flera gång på samma ställ. så ja sa åt Otto (Mest rädd om livet i hela byn) att han skull sätt sig och pass på Björn där. Och då han fråge åt vilket håll han skull sitt sa jag att he spela nog ingen roll. för he ä sä trångt me rise och skogen så när du väl sitt me byssa dä är du int så vänd dig om när du hör han kom utan björn kom till att hinna fram till dig och vri runt skallen för att se vem du är".

* Bamse-en hund farfar hade förr.
*Nordlia-ställe i Barseletrakten

Nä nu ska jag och Molly ut på promenad. Hon är visst sugen på busa lite med sin kompis Dakira så vi får se om vi hittar åt dom. :)

Teknikens under..

Kategori: Allmänt

Lovade i ett tidigare inlägg nya färska bilder på Molly. Jo tjena.. vars är kameran?? Jaha tänkte jag men då tar jag väl bilderna från mobilen då. Nääääeee då vill ju inte det programmet funka. Skit telefon! Nästa telefonköp blir en Sony Ericsson för det märket tror jag då på iaf.
Hur som helst så var det ju valpkurs ikväll. Och det va väldigt kul både för mig och Molly. Träffa en massa andra hundar och människor. Det fanns en kvinna som hade en golden tik på 13 veckor, (molly är 14 v nu) men den tiken var kanske halva Molly! Jag fick en chock! Men tydligen har den hunden haft problem med magen så det va nog därför hon va så himla liten. Blev lite orolig att Molly tänker bli en jättehund. Men enligt Royal Canins vikt/växt kurva är hon perfekt nu.
Ja sedan på själva kursen fick vi träna att gå fint i koppel, sitta, ögonkontakt och det värsta (eller kanske bästa) av allt, inkallning. Men inkallningen gick hur bra som helst! Blev så glad! Insåg också att Molly tyckte  bättre om att bli belönad med leksaken än med godiset. Hon var inte så intresserad av godis ikväll iaf.  
Så nu ska vi träna till nästa vecka allt utom sitt för det kan hon klockrent redan känns det som. :)
Sen så har jag och Jessi hunnit med en blixtvisit till My på lite te och surr. :) Hon drar imorn för nya äventyr och lämnar jag och Jessi här med våra fastvuxna arslen! ;) Nämen hoppas du får det superbra vännen!! :)
Nu ska jag och Molly, Tussan och Gustav gå och lägga oss. :) Tobias jobbar så det är bara jag och mitt zoo hemma.
På tal om mitt zoo så tänker vi ta med det upp till Luminen igen ihelgen och börja fixa lite smått där. :) Ska bli så mysigt!

Godnatt!

Förändringar

Kategori: Allmänt

är inte så dumt alla gånger. Nu har vi fått grönt ljus om att göra om på jobbet så det kommer bli kanon! På måndag ska vi börja lite smått. Så nu kommer det bli en "ny" affär. :)
Förändrade här hemma med lite nya ljuslykor igår. Har ju lagt dom flesta jag äger känns det som i påsarna som ska upp till Luminen. :)
Har börjat förändra min morgon rutin lite. Det går sakta men säkert mot det bättre iaf. :)
Har nyss kommit in från en kort promenad med Molly. Vi ska ut snart igen efter jag ätit min lunch. Har ju jobbat idag så hon har fått vara ensam några timmar. Men det har då gått jättebra! :) Hon är så himla duktig!
Ska ladda upp lite bilder på henne ikväll kanske så ni får se vad hon växer!
Ses!

Men aj!!!

Kategori: Allmänt

Va hos tandis idag! Hade förträngt hela långa sommaren att dom skulle snitta i min mun och så igår kom smset. Det jag hatar mest av alla sms! "hej! Välkommen till folktanvården imorgon kl bla bla bla"
Så det va ju bara att gilla läget och knata dit idag. Va något nervös innan, mest pga av att jag hatar blod. Men det gick bra. Dom bedövade mig så det kändes som jag hade läppar alá Angelina Jolie x 1000 minst. Sen skar dom i min underkäke eller vad man nu kallar det. Det syns iaf inte men det känns nu när jag äter, pratar eller ler. Så jag får helt enkelt svälta, hålla käften och se sur ut i några dagar. :)
annars va jag och Tobias på bio igår. Vi såg senaste Batman filmen. Den va bra och Heath Ledger va läskig som Jokern. Så läskig så man hade svårt att tro att det verkligen va söte Heath som spelade den rollen.
Molly hon var hos "farfar och farmor" medans och hade det skoj. :)
Imorn ska jag och Lotta träffa chefen för att framföra våra planer för affärn. Vi hoppas att det går bra och blir genomförbart. Gud vad snyggt och bra det skulle bli!
Ikväll vet jag inte.. känner mig fortfarande ur form. Städade aldrig när jag skrev att jag skulle göra det så det är ju egentligen ett akut måste men helst av allt vill jag bara lägga mig i soffan med Molly.
Nästa vecka börjar jag och Molly valpkurs! Det ska bli så skoj! få lite tips och ideér och kanske lite mera hjälp med inkallningen. För just nu är det lite jobbigt med den. Hon lyssnar bara ibland.
Nä.. vi hörs.

Gör om!

Kategori: Allmänt

Vem där ute kan bloggdesign!?? Jag kan inte ett skit men vill ha en ny design iaf. En tuffare. :)
Kan betala om det är ett nödvändigt ont också. Men då ska det bli snyggt. :)

.........................

Kategori: Allmänt


När vi ändå är inne på bra låtar just nu. Mina idoler,(eller vad man nu säger idag. :)) Takida!

En kanna kaffe?

Kategori: Allmänt

Ja tack! Är dödstrött!! Jag börjar undra om det är nått fel på vårat hus eller mig för jag är dödstrött varje morgon! Minns inte att det va så här illa innan vi flytta hit. Hm.. det är nått underligt iaf.
Vädret är då gråare än grått. Skit trist...
Ikväll ska jag då mig tid med Molly. Fara ut med henne i skogen och umgås på riktigt. Har dåligt samvete över att den senaste veckan ha jag inte haft tid till henne ordentligt så det har mest blivit Tobias som fått vara med henne. och det är ju trots allt mest min hund så jag borde ju dra det tyngre lasset. Men jag skyller på Formex och förberedelsena inför och efter det.
Imorse låg vi iaf och sov tillsammans i sängen när Tobias for på badhuset och simma. Jag vet att jag borde egentligen haka på när han är så hurtig och far och simmar. Men som sagt sängen är så jävla skön nuförtiden och så låg ju Molly Mys där och sov med mig. :)
Huvva.. det finns mkt saker som man borde. Jag har en hel ångest framkallande lista. Dö jobbigt att tänka på.
Till helgen får vi se vad som händer. Tobias jobbar så jag och Molly är solo.
Är visst en inflyttningfest i Umeå men jag har varken råd eller lust till det dessutom vill jag inte lämna bort Molly den här veckan också. Även om jag vet att hon har det super bra så är ju min hund mitt ansvar så då kan jag inte vara och ralla runt varje vecka hursom helst. Inte för att jag gör det så mycket egentligen heller. 
 Känner mig allmänt ur form. Blä.......

Bjuder på en mysig låt iaf. .:)