Madelene

Days go by..

Kategori: Allmänt

Another day, another try.

Vaknade och va lite små seg imorse. Vi var hos Jessica och Erik igår och drack lite cider och sånt. Satt och surra en massa och sen spela vi kubb tjejerna mot killarna. Det va dödläge ett långt tag men tillslut vann grabbarna. En trevlig kväll. :)
Jag jobbade en sväng med Tony men det va då ingen våldsam anstormning av folk direkt. Mammorna får nog blommor och middag till morsdagspresent kanske?:)
Sedan jag slutat gick vi och hämta bilen och åkte ner till Barsele. Lite kaffe och hundbus sedan for vi ut i skogen med hundarna. Vi gick ner till sten hällerna vid Uman. Super fint är det där nere! Nästa gång får man ta med sig fika och göra upp en eld och grilla korv. Vi var där förra sommaren ett helt gäng och det va en sån härlig kväll..
Annars vet jag inte riktigt vad som händer ikväll. Blev lite uttråkad nu så jag måste väl göra ett ryck och hitta på nått.

Bilder från förra sommaren vid Uman.






Björnsafari..

Kategori: Allmänt

Igår kväll for jag, Ante, brorsan och Jenny för att kolla efter björn. På samma ställe som resten av Storuman tror jag. Va mest folk där fast klockan va 23. Ingen björn alls. Brorsan hade varit där dagen innan och då hade en björn varit där. Hade gärna velat se den. Man ska nog ha lite tur om man får se en. Farfar har varit i skogen varje dag i stort sett hela sitt liv men aldrig fått se en. Han har bara hört den.
Idag är det fredag. Baldag. Mysigt. :) Jag minns hur jäkla nervös man va när man satt i bilen på väg till hotellet. Det va kallt som tusan ute och när vi gick på röda mattan små snöa det. När vi kom in spillde min kavaljer välkommstdrinken på min klänning så jag fick leva med en fläck. :) Helt klart en minnesvärd kväll och sedan studentveckan då. Ja man blir lite lätt nostalgisk i student och bal tider. :)
Nä dags att lägga på en rem. Ska ju jobba. Ska jobba en sväng imorgon också. :) Glöm inte fira mamma på söndag på nått sätt. :) Själv ska vi gå ut och äta mat.

Utmaning!

Kategori: Allmänt

Jag funderar.. Är fan sugen på göra det. Pappa satte typ kaffet i halsen när jag sa det men jag tror jag har med mig Jenny på det. :)
Det borde gå, om jag börjar tokträna nu och gå ner i vikt en hel del borde jag orka.
Jag behöver ett mål. Något att sträva mot. Snygga figur och roligare kläder är inte tillräckligt tydligen.. Jag behöver ett datum eller nått.. en deadline till bättre hälsa.


Det är Tjejmilen jag pratar om. Inte i år men 2011.

Vad tror ni? Går det? 

Seg..

Kategori: Allmänt

Känner mig seg idag. Planen va att kliva upp tidigt och städa. Den sprack. Låg vaken en stund igår. Varför är det så att när man ska sova kommer allt. Alla tankar, alla ideér till jobbet osv. Det ger ju inte så mkt att ligga och tänka på skyltfönstren när man ska sova..
Hade visst bokat tvätttid ikväll. Tur man har bra minne. Trodde det va ímorgon men det va ikväll. Det blir bra iaf. Har ett enormt tvättberg.. känns drygt med tanke på vart tvättstugan ligger...
Måste berätta om min katt. Jag hade fått hem lite nya skor jag beställt igår. Lite Ballerinas. Mina gamla har gjort sitt snart. Iaf va det 2 par jag skulle skicka igen. Sitter och ser på tv när jag hör att Tussan håller på med något under bordet. Snorklar och grymtar. Tittar ner och ser att hon ligger och brottas med min zebrafärgade ballerina sko som jag skulle skicka IGEN! Kul! Nu gick ju inte det! Och det är andra gången hon gör så med ett par nya skor.. Skogalen som matte kanske?:) Skorna va liiiite för små för mig.. men man kanske kan töja ut dom?

Klicka för att förstora bilden

Trist väder.

Kategori: Allmänt

Jag hade sett fram emot en helg med sommarväder. Iof fick vi ju sol igår och idag kanske det är sommarväder? Grått och regnigt.
Har jobbat en sväng här idag. Va som lugnt. Jag håller på göra om i affärn lite. Problemet är att börjar man måste man flytta om nästan allt innan det blir bra.
Igår grillade vi hos Antes brorsa med familj och sedan hälsade vi på hos Lotta och Mattias. Dom eldade lite ris nere på stranden och det va jättemysigt. Alldeles vindstilla och solnedgång. Molly och Aero tyckte bäst om den geggiga sanden så dom fick bada lite i isvattnet innan vi for hem. Men inte klaga dom för det. Hämta pinnar är ju det bästa som finns. :)
Ante har tävlar med Aero idag i LK2. Det gick visst inte så bra tyvärr. Men det kommer nya chanser. Själv hoppas jag kanske att hans tävlingsintresse smittar av sig. Om inte annat får jag träna Molly och så får han tävla henne.. :)
Nä perfekt städväder så jag ska ta och göra ett ryck.


Turtur duvorna. :)

Spårat.

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag och Molly spårat. Hon hittade alla tre leksaker!:) Jag är mycket nöjd. Trodde inte alls hon skulle klara det eftersom jag hade gjort en böj och även gått över en liten bäck. Lite överkurs kanske för henne men hon fixa det iaf. Sen vad jag höll på med och hur spårlinan såg ut innan slutet är en annan sak. Jag lär mig ju också. :)
Nu har värmen hittat åt oss, iaf litegrann. Känns skönt.
Var på en till inspirations föreläsning igår och idag va hon som höll i den i affärn och gav tips och ideér. Hon hann även med att skylta om 2 fönster och riva resten av affärn. :) Hehe.. Nämen det blev super bra! Fick en massa bra tips nu och det blev en stor skillnad i fönstrerna. Gå och kolla vet ja.. ett fönster har jag gjort tidigare men man ser tydligt vilka hon gjort.. :)
Annars har jag träffat en jättesöt valp idag. :) Man blir ju valpsjuk... ja.. om man ändå hade hus, tid och pengar.
Snart helg igen. Ska jobba lördag men annars vet jag inte än vad som händer. Hoppas på fin väder och en Bacardi Melon på balkongen kanske.. :)
Ses!

Fixa balkongen.

Kategori: Allmänt

Fick ett sådant sug efter att fixa till det på balkogen. Ställa dit nån stol och ett bord. Blommor. Ljuslyktor och kanske en matta. Jag tänker sitta där än fast det är högst upp. Jag litar på att den håller. :) Tror jag....
Åh..jag vill på IKEA. :)


BARFOTA Hängande värmeljushållare   BARFOTA KrukaOSTLIG Blomlåda med hållare 
Bilder från Ikea.se

Hej igen..

Kategori: Allmänt

Har tänkt ut många bra blogginlägg. Men varje gång jag satt mig vid datorn har dom varit borta. Kanske är lite illa att man kan tänka på vad man ska skriva i bloggen. Men ibland när man tänker på nått så kommer man på att det där ska jag skriva om... Men nu har jag som sagt glömt det.
Har varit i Strömsund idag. Jämtlands Strömsund. Följde Ante för att hämta hans nya bil. Brevid bilaffärn låg Dollarstore. Perfekt! Köpte nästan bara nödvändiga saker som tvål osv. Dollarstore där såg förjävligt ut! Va hur mkt grejer som helst överallt! Nä..då är Lyckseles mkt bättre nuförtiden sedan dom byggt om.
Jag fick köra hans bil hem, ja inte den nya då men gamm bilen. Inte ofta jag kör bil långt. Jag åker nästan jämnt! Jag tycker om det mest, men ibland är det skönt att köra iaf om man är själv i bilen. Slippa ha nån nervös stackare brevid sig. Nä själv ska man vara om man ska köra och det ska vara sommarföre och bra musik. :) Såg ungefär 100 orr och tjäderhönor i diket och 4 älgar.
Annars då.. jo det knallar på. Allt är som vanligt men ändå är inget sig likt. Det märks extra tydligt nu tycker jag när det börjar bli sommar...varför vet jag inte.
Saknar att bo i hus. Hatar den här lägenheten. Eller det kanske jag inte gör men jag tycker inte alls om läget på den. Jag saknar gräsmatta, egen tvättstuga och sånt.
Det är översvämming på samhället. Har töat och regnat frisk på sistonde så det är visst lite kris på Sjukstugan parkeringen och vid Parkskolan har vägen svämmat över.
Nä bäst att gå isäng. Imorn är en ny dag.
Sköt om er mina vänner. Nu ska jag och mina brudar knyta oss. Dvs Molly och Tussan. :)

Inspirations kväll!

Kategori: Allmänt

kom just från en föreläsning om skyltning och inredning i butiker osv. Jag och Jenny va det som gick dit och blev inspirerade. Kul!:) Nu skulle man ha haft fri börs och fria händer för det ploppar upp så mycket ideér. Sedan skulle man vart ett kvinnfolk till på affärn så man hade nån att bolla dessa med under dagarna. Lotta I miss you.. ;)
Annars är jag ensam i min röra till lägenhet. Fortfarande en röra. Men jag vet inte om jag tänker göra den orörig. Det är mycket därför den ser ut som det gör. Flyttkaos. Jag kanske flyttar igen. Till ett mer hundvänligt ställe. Jaja.. vi ser väl.. trivs ju i lägenheten men det är på tok för högt upp och centralt för mig och Molly.

Egentligen är jag inte ensam. Tussan sitter här också. Åh.. där har vi ett litet bekymmer. Eller inte för mig men för Ante. Han är allergisk mot henne och det blir ju lite jobbigt för han. Vet inte riktigt vad jag ska göra.. känns ju hemskt att kanske behöva avliva henne.. Hm.. ja vi ser väl.

Oj oj.. Jag är full av idéer just nu! Jag skulle kunna starta upp butiker i hela Storuman känns det som. Fast hur dom skulle gå runt det vette tusan.. :)
Färdigsvammlat. Nu ska jag ringa Ante och efterlysa min hund. :)

1 maj.

Kategori: Allmänt

Ifjol på Valborg spelade mängder av folk brännboll på röbro och var utomhus större delen av kvällen och festade. För att inte tala om året innan det då det var Badtunnefest på Tvärgatan 1 och knappt fanns en snöhög. Igår va det blötsnö och vinter. Men det gick lika bra ändå. Fast det kändes väl inte direkt som att fira in våren... Snarare att vi missat sommaren och vintern hade börjat om. Norrland it is. :)
Iaf så va vi ett trevligt gäng hemma hos Fredriksson. Kul. :) Innan det åt vi mat på Kitas. Oxfilé. Mums. :)
Under dagen firade vi på jobbet Tony som fyllde 50 år idag. Fast han föredrar fortfarande att vara 27,5 år. :)
Vi var lite busiga och hade lurat han att vi stängde klockan 3 men vi stängde klockan 1. Sedan tog vi med han på födelsedagsfika och lite whiskey. :) Sorry alla kunder som kom efter klockan 1. Jag kunde inte sätta upp nån lapp om våra öppettider för då hade ju överaskningen förstörts. :)
Just nu sitter jag på Pooooolaris och häckar. Ante skruvar i bilen. Bukskyddet hade lossnat. Dessa bilar.. Min kära Goffe skulle också behöva lite kärlek. Det är ju inte bara en gång man varit utan ström när man skulle iväg på morgonen.
Ja Mysan ringde idag också. Hon är som en liten solstråle och gör en på bra humör. :) Blir nog en roadtripp ner till henne för att se hur fan det ser ut där hon bor. Just nu kan jag nog också tänka mig att bo där.. vitsippor och gröna gräsmattor. oj oj... det vore nått.
Vi va nyss ute och rastade dogsen vid stora bron i Stensele. Molly va modig och skällde ut några rådjur. Hon sprang hela 50 m efter dom själv. I vanliga fall hade hon vänt och sprungit till mig. Sedan när Aero också fick upp spåret stack dom betydligt längre. Men kom dom tillbakas som tur var.
Nu ska vi röra på oss.
Ska försöka uppdatera oftare och med mera bilder på lite allt möjligt. :)
Sköt om er.