Madelene

För ca ett år sedan..

Kategori: Allmänt

Mådde jag skit. Hade blivit ensam efter att i stort sett aldrig varit det på 10 år och jag hatade varje sekund av det. Ångesten över vad som hänt och vad jag gjort mot dom jag brydde mig om åt upp mig inifrån. Allt var svårt, svart och dystert. Jag gav mig själv ett löfte då. En lördagkväll när livet kändes riktigt pissigt och ensamt lovade jag mig själv att om ett år från då mitt liv inte ser bättre ut så lämnar jag allt och drar.
Det året har nu snart gått. I takt med att mycket har blivit bättre har andra saker blivit sämre...
Jag trivs med att vara ensam nu och jag har det så himla bra för det mesta. Men det är en sak som gör att jag kom att tänka på det där löftet. En jobbig och svår sak.
Jag vet vad jag vill men jag vet inte hur jag ska nå dit. Det är så jäkla frustrerande!

Överlevnadskurs 1.0

Kategori: Allmänt

Helgen spenderades i Rödingfors med Erika och Molly. Fanns vissa andra inslag av sällskap med och vi hade det riktigt trevligt. Blev inte så mycket skoterkörning dock men stugmys i mängder, bastu och intag av diverse alkoholhaltiga drycker. :) En härlig helg. Som även var en liten överlevnadskurs för kusinerna Jonsson. Eftersom vi har gått förskonade genom livet från det mesta som innebär kroppsligt arbete ( ja förutom planteringen då) eller allmänt tekniskt kunnande när det gäller bilar, skotrar, släpvagnar, spännband, yxor osv så blev det en kurs i överlevnad utan killar.
Överlag var vi nog halvt godkända även om det sprack ordentligt på slutet. Och jag får skämmas mest eftersom jag snart är 26 år gammal och inte kan. MEN jag vill lära mig.
* Köra stor bil med släp. GODKÄND.
* Backa med släp. Typ godkänd.
* Hugga ved. IG på mig och GODKÄND på Erika.
* Hantera spännband. NJA..vi får nog öva.
* Lasta en skoter på släpvagn. FET JÄVLA IG. Tur vi fick hjälp tillslut med det. Skulle tro grannarna fick sig ett gott garv åt våra svordomar och tusen olika försök. :)
Another day, another try.

No I´m not asking much of you.

Kategori: Allmänt

Jag har blivit en nattuggla igen. Har inte somnat före kl 12 på hela veckan. Inte sådär jättebra kanske. Men är inte speciellt morgontrött heller.
Imorgon efter jobbet ska jag packa ihop mig själv, Molly och Erika för att åka upp till Rödingfors. Det ska bli så skönt. :) Basta, spela spel och bara ha det gött. Tror inte skotern får följa med ändå. Blev så krångligt och isarna är som sagt inte alls åkbara ännu. Ja vi ser väl.. ska sova på saken.
Längtar efter att livet ska ta fart. Men till dess får man försöka fånga dagen, carpe diem osv.
Tjockångest.

Kategori: Allmänt

Vägde mig igår och drabbades av tjockångest. Har ju varken börjat träna eller banta än som jag tänkte. Viljestyrkan är ju mer eller mindre obefintlig.
Men hade då förstås gått upp lite i vikt. Inte så mycket men tillräckligt för att känna paniken. Jag vägrar gå upp i vikt igen! NU ska jag ner. Och jag ska bli vältränad också.
Så nu ikväll for jag och Molly ut i snön och åkte skidor. 4:an igen. Gick lättare nu och hade bättre glid. :) Sedan ska jag försöka ordna mig ett gymkort också. Är döpeppad på skaffa mig lite muskler.. ;)
Nu måste jag sluta äta all dynga jag stoppar i mig också.
Ska gå och mäta mig nu och skriva ner det på en hemlig lapp och jämföra till sommaren.. :P

Jag e int bitter men..

Kategori: Allmänt

Imorn är det alla hjärtans dag. Det känns ungefär lika kul som en snöboll i ansiktet. En påminnelse om att man är ensam och som det känns nu kommer va det tills man dör. Haha, hej bitter tjej -86. Okej jag är nog lite bitter ändå.
Mys imorgon alla ni som har en kärlek. :) Själv ska jag träna och singelfika på Akkan. Inte helt fel det heller. 

Det finns en annan sida, det finns nånting jag aldrig ser. Men jag vill inte veta vad för därifrån syns längtan mer. Men om jag tar mig från en sviken dröm och hit igen så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

Kategori: Allmänt

Helgen har rusat förbi. Tjejmiddag, massa surr, "pyjamasparty", skoterkörning och middag i Barsele. En bra helg. Ska strax gå ut med Molly på en promenad och sedan blir det nog att runda av helgen i någon soffa.
I bakhuvudet är jag sjukt besviken på en person som gav alla andra rätt som vanligt. Det känns som man har slösat bort sin tid där verkligen och det är inte lite tid heller. Det enda det gav var att man blev sårad.
I´ve had enough of that shit. :/

But it´s enough to make me wonder what´s in store for us.

Kategori: Allmänt

Besöksstatistiken peekade efter förra inlägget. Det får en fundera lite på vilka det är som läser och varför. Känner man ens hälften av dom? Förmodligen inte.. ;P
Börjar känna mig sjuk. Ont i halsen och tror fan jag fått lite feber. Kanske man var ute och frös lite för mycket ihelgen som var.
Vill börja träna. Vill bli sådär fit, vältränad med muskler som syns ibland men ändå behålla en del former dvs inte bli för smal. Hur gör man då?;) Jag vet ju ingenting. Antar att jag är åt helvete för lat för allt.. så känns det just nu iallafall.
Det skulle vara något nytt att fokusera på. Något bra för mig själv som inte är jobb, kärleksbekymmer osv. Det är jag så jäääävla less på. Missförstå mig inte, jag älskar mitt jobb men man kan ju inte ljuga och säga att det är en dans på rosor varje dag. ;)

Komplicerat.

Kategori: Allmänt

Man kan inte styra över känslor. Dom finns bara där. Hur mycket man än ignorerar, förtränger eller försöker gömma dom så kommer dom fram förr eller senare. Är det något jag lärt mig av de senaste årens turbulens så är det ändå att det är bättre att följa en känsla nu och ev ångra sig sedan än att inte göra det och alltid undra över hur det kunde blivit..
Jag skulle aldrig tala om för någon annan hur den personen ska leva sitt liv eller dömma den för de val han/hon gör. Alla får lära sig av och ta ansvar för sina egna beslut på gott och ont.
Peace out.

Men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

Kategori: Allmänt

Har just skruvat ihop ett klösträd till min nya room mate. Nu kanske han ger fan i mina möbler för det är storlek megastor. Om jag vore katt skulle jag älska det iallafall. :)
Bantningen går det sådär med. Kan inte bestämma mig om jag ska köra stenhårt på LCHF eller bara undvika det göttaste och träna mera. Tror det senare skulle funka minst lika bra. Så summan hitills i veckan är inte seriös bantning..
Kört skoter två kvällar i veckan.. de va kul. :) Gjorde årets första fastkörning igår efter en skogsbilväg med gigantiska diken. Såklart halka skotern av vägen och ner i diket och där satt den. Men gick ändå rätt fort att få lös den. :)
Klippte mig i veckan. Blev en lugg. Jag är nöjd men det är lite ovant i spegeln än. :)